Podaci o logovanjux

* Obavezna polja

Kreiraj podatke o nalogux

* Obavezna polja

Vrati se na login

Zaboravili ste lozinku?x

Molimo unesite vaš mail na koji ćete dobiti link za reset lozinke.

* Obavezna polja

Nazad na logovanje

Laptop Zone

Rezervni delovi za laptop računare

 


 

Brzo, pristupačno i kvalitetno! Bitronic Tech Zone nudi delove, usluge popravke i zamene delova laptop računara od strane vrhunskih stručnjaka. Ekrani, tastature i punjači – uvek dostupni! Garantujemo delove najvišeg kvaliteta i dostavu u najkraćem mogućem roku. Bitronic Tech Zone uvozi i sarađuje direktno sa distributerima, tako da svaki od ponuđenih proizvoda imamo u magacinu, spremnog za Vas. Ukoliko Vam treba ipak malo više pomoći od potrage za delovima za Vaš laptop računar, takođe, imamo rešenje! Pored nabavke delova radimo i popravke laptop računara, bio to slomljen ekran ili pokvarena tastatura. U najkraćem mogućem roku izvršićemo dijagnostiku, procenu, pa i samu popravku sa garancijom da će svaki deo stavljen u Vaš računar biti nov, direktno iz fabrike.

 

Bitronic Tech Zone je webshop, odnosno, dobro opremljena internet prodavnica koja svojim klijentima pruža samo vrhunsku uslugu i vrhunske komponente za njihove računare! Javite se, i postarajte se da Vaš laptop bude kao nov!

 

 

DA LI BITRONIC TECH ZONE IMA DELOVE ZA LAPTOP RAČUNARE SVIH PROIZVOĐAČA?


Imamo delove za laptop računare različitih proizvođača: Acer, Asus, Dell, Toshiba, HP, Lenovo, Samsung, Fujitsu, dok naši partnerski servisi, ITERA Computers i PHONEXPERT, mogu da obezbede kvalitetnu i efikasnu reparaciju najrazličitijih kvarova. I novi i polovni laptopovi su predmet našeg poslovanja kada govorimo o popravkama. Zato naročito želimo da istakemo da su svi delovi iz našeg webshopa odmah dostupni i da se isporuka vrši u najkraćem roku, jer su nam kupci uvek na prvom mestu, te nam je njihovo zadovoljstvo važno. Ukoliko Vam je samo potreban neki deo, možete ga kupiti u našem online šopu ili prodavnici i preuzeti ga u Ulici Pavla Papa 35, u Novom Sadu i u ulici Antifašističke borbe 29/lok.22 u Beogradu. Ako pak želite da dobijete zamenski deo na određenu adresu - nema problema. Sarađujemo i sa kurirskim službama. Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas pozovete – tim naših stručnjaka stoji Vam na raspolaganju i usluzi.

 

 

BATERIJE ZA LAPTOP SU POTROŠNI DEO VAŠEG LAPTOP RAČUNARA - ZAŠTO?


Baterije za laptop računare sastoje se od seta ćelija i elektronike koja omogućava vršenje njene funkcije. Set ćelija ima svoj vek trajanja 300-500 ciklusa punjenja i pražnjenja. Repariranje baterije je ustvari zamena istrošenog seta ćelija novim, koji se kondicionira i kalibriše pre ugradnje. Upravo ovo rešenje, jedno je od mogućih ukoliko Vaša baterija prestaje da radi. Ukoliko je baterija potpuno dotrajala ili pregorela, zamena originalnom baterijom je najbolje rešenje. Zamenu baterije možete izvršiti sami, ukoliko se osećate konforno da to uradite, ili je prepustiti stručnjacima koji će zagarantovano uraditi dobar posao.

 

 

KAKO DA IZABERETE HARD DISK ZA VAŠ LAPTOP?


Hard disk (bukvalan prevod sa engleskog - tvrdi ili čvrsti disk) predstavlja vrstu sekundarne memorije na kojoj se čuvaju najrazličitiji potrebni podaci za korektno i efikasno funkcionisanje Vašeg računara. Upravo iz ovog razloga kapacitet hard diska, prilikom kupovine laptop ili desktop kompjutera, smatra se jednom od najbitnijih karakteristika. Jedinica za meru kapciteta hard diska izražava se u gigabajtima, odnosno GB. Danas su u upotrebi najviše raspostranjeni hard diskovi od 350 GB pa sve do 1000 GB, odnosno jednog terabajt (skraćeno: TB). Brzina hardiska direktno se reflektuje, odnosno, uslovljava samu brzinu sistema. Bilo da birate laptop računar, ili želite da unapredite onaj koji već imate, izbor hard diska je glavna komponenta kojoj treba da posvetite pažnju. U slučaju da nemate dovoljno novca za kupovinu novog laptop računara, ne očajavajte, i dalje postoji rešenje - a ogleda se u proširivanju memorije do krajnjih mogućnosti koje laptop podržava. Ukoliko to nije moguće, ili nije dovoljno u zavisnosti od potreba za koje koristite svoj komjuter, predlažemo da razmislite o kupovini SSD-a. Jedno od rešenja bi mogao biti i SSD manjeg kapaciteta iskombinovan sa starim HDD-om u USB fioci. Napredak u performansama ćete, naročito na primeru slabijih laptopova, biće osetan. Pogledajte naš asortiman hard diskova i slobodno nas kontaktirajte za dodatne informacije. Isporuka robe kupljene u našoj online prodavnici vrši se u roku 1-3 radna dana.

 

 

NAJČEŠĆI UZROCI KVARA LAPTOPA?


Interesantno je da su najčešći uzroci kvara laptopa – prašina i visoke temperature. Ono što je ključno u pravilnom održavanju Vašeg laptop računara jeste da vodite računa o higijeni tastature i ekrana namenskim sredstvima. Takođe, jedan od veoma korisnih saveta bio bi i upotreba kulera koji će zaštititi vaš računar od prekomernog zagrevanja. S vremena na vreme donesite Vaš laptop u servis na čišćenje od prašine, čime ćete sprečiti često vrlo skupe popravke na matičnim pločama. Pored zagarantovane uštede, produžićete i vek funkcionalnosti Vašem računaru. Kontaktirajte nas za informcije i usluge o preventivnom održavanju Vašeg laptopa – očekujte najbolje savete, efikasnu i povoljnu uslužnost.

 

 

NAJČEŠĆI KVAROVI TASTATURE ZA LAPTOP?


Postoji nekoliko najčešćih kvarova koji mogu biti uzrok prestanka rada tastature na laptop računarima: tastatura je polivena tečnošću (vodom, kafom, sokom, alkoholom), na tastaturi ne radi nekoliko ili nijedan taster, ili joj pak nedostaje nekoliko tastera. Bilo koji od ovih kvarova (osim fizičkog oštećenja) može se rešiti čišćenjem tastature ili isključivo zamenom tastature u zavisnosti od težine i obima kvara. U svakom slučaju, najbolje rešenje je da Vaš laptop donesete u naš partnerski servis, ITERA Computers u Novom Sadu ili PHONEXPERT u Beogradu, gde ćete dobiti najbolje rešenje i uslugu po pristupačnoj ceni.

 

 

KO JE PROIZVEO PRVI LAPTOP NA SVETU?


Prvi laptop na svetu, čija je ciljna grupa bila široko potrošačko društvo, a ne nameski specijalizovani potošači, proizvela je čuvena japanska multinacionalna konglomeratska kompanija – Toshiba. Bio je to model T1100, koji je utabao stazu potrošačkom uređaju bez kog je danas gotovo nezamislivo savremeno poslovanje, i koji je deo gotovo svakog savremenog doma. Toshiba je, dakle, započela revoluciju mobilnih, prenosivih PC računara, 1985. godine. Taj daleki predak, međutim, nije izgledao kao današnji laptopovi, niti je bio tako lagan, ali je mogao da pruži sve funkcije kao tadašnji desktop računari. Njegova težina iznosila je celih 4,1 kg! Ovaj računar nije imao čvrsti disk (hard disk), već samo flopi-drajv, procesor je bio Intel 80C88, a RAM memorija iznosila je celih 256KB, sa mogućnošću nadogradnje na 640KB. Jedna od karakteristika ovog prvog prenosivog računara bio je i jednobojan LCD ekran, koji je mogao da prikaže samo tekst u rezoluciji 640x200. Cena ovog sada već istorijskog laptopa iznosila je 1899 USD po tadašnjoj vrednosti dolara. Svratite do Bitronic Tech Zone prodavnice, koja se nalazi u Pavla Papa 35, u Novom Sad, i saznajte još mnogo zanimljivih informacija i saveta iz sveta informacione tehnologije od našeg stručnog osoblja.

 

 

KAKO UBRZATI RAČUNAR?


Ukoliko Vaš računar nije previše star model, već je njegova usporenost u funkcionisanju verovatno posledica nedovoljno pravilnog rukovanja, odnosno održavanja, postoji nekoliko koraka koje trebate sprovesti da biste ga ubrzali. Redovno čistite Vaš računar od prašine, jer pregrevanje mašine, prouzrokovano nagomilanom prašinom, može dovesti do ozbiljnijih kvarova pojedinih komponenti računara. Ukoliko niste sigurni kako na najbolji način očistiti računar od prašine, pozovite naš partnerski servis, i brzo i efikasno neželjena prašina biće uklonjena. Očistite desktop Vašeg računara od nepotrebnih fajlova, a one koje koristite organizujte po folderima. Uvek predlažemo da najbitnije podatke bekapujete, odnosno odlažete na eksterne uređaje, poput eksternog hardiska, USB fleša ili DVD-ja. Takođe, deinstalirajte programe koje ne koristite ili koji Vam jednostavno više ne trebaju. Programe koje koristite redovno ažurirajte na najnovije verzije, kako zbog sigurnosnih razloga, tako i zbog bržeg i boljeg funkcionisanja Vašeg računara. Kada smo kod sigurnosti, ne zaboravite da redovno proveravate da li Vaš računar ima viruse ili druge štetne programe, koji vrlo često mogu biti uzrok sporog rada Vašeg kompjutera. Pri tome, dodatni savet je da ne posećujete sumnjive sajtove, jer čak i uz instaliran antivirus program, Vaš laptop ili desktop računar, nikada nije potpuno zaštićen. Jedna od naših ključnih preporuka je i defragmentacija hard diska (međutim, imajte na umu da defragmentacija nije potrebna ukoliko imate SSD), koja je često ključ brzog i nesmetanog rada Vašeg komjutera. Prosečan korisnik računara fajl posmatra kao zasebnu celinu, ali operativni sistem Vašeg računara tumači fajlove kao bitove koji su rasuti svuda po hard disku. Stoga, da bi računar uspešno otvorio neki fajl - funkcija koju smo zadali dvostrukim klikom, on mora da prikupi sve bitove da bi nam prikazao jedinstven fajl na monitoru. Kako kontinuirano instaliramo i deinstaliramo programe na naš računar, tako se na hard disku popunjavaju ili oslobađaju prazna mesta, što uzrokuje da posle nekog vremena imamo praviše razbacanih bitova po hard disku koje računar teško spaja u jednistven fajl. Kada dođe do ovog momenta, neophodno je što pre uraditi defragmentaciju hard diska. Ukoliko niste u mogućnosti da sami obavite defragmentaciju, slobodno kontaktirajte naš partnerski servis, prepustite se znanju, stručnosti i efikasnosti šireg Bitronic Tech Zone tima, kao i uvek, biće nam veliko zadovoljstvo da Vam pomognemo.

 

 

KAKO DEFRAGMENTOVATI HARD DISK DA BI RAČUNAR BIO BRŽI?


Defragmentacija hard diska omogućava računaru da efikasno preuredi informacije (bitove) na hard disku da bi ih kasnije brže otvarao i, prema zahtevu korisnika, stavljao na raspolaganje. Postupak za defragmentaciju nije previše komplikovan, i prilično je sličan u nekoliko poslednjih verzija Windows operativnog sistema. Ovo su neki osnovni koraci koji će Vam, nadamo se, pomoći da realizujete ovaj proces uspešno. Prvi korak je, pre svega, utvrđivanje, na osnovu analize hard diska, da li je postupak defragmentacije potreban - a to ćete učiniti tako što kliknete na Start, potom na All Programs, zatim Accessories, potom System Tools, i konačno na Disk Defragmenter. Sledeći korak je da klikom izaberete hard disk koji želite da analizirate, i potom započnete akciju klikom na Analyze. Po završetku analize procenite da li je potrebno izvršiti defragmentaciju. Ukoliko jeste, koraci su sledeći – klikom odaberite hard disk koji želite da defragmentirate, proces započinjete klikom na Defragment. Koliko će defragmentacija trajati zavisi od popunjenosti prostora na hard disku. Ono što treba znati da se defragmentacija hard diska ne sme često raditi, jer mu se time skraćuje vek trajanja. U vrlo retkim slučajevima može se desiti da se prilikom defragmentacije oštete fajlovi. Ono što svakako može da doprinese što ekspeditivnijem procesu defragmentacije, jeste uređivanje hijerarhije foldera i fajlova, kao i brisanje onih fajlova za koje znate da Vam više neće trebati pre početka procesa. Naša preporuka iz predostrožnosti jeste da pre početka defragmentacije uvek napravite sistemski backup fajl. Pored ove preporuke, želimo i da Vam skrenemo pažnju da ukoliko posedujete SSD, onda defragmentacija nije potrebna. U ovom slučaju, defragmentacija čak može biti i štetna za Vaše skladište podataka. Ukoliko Vam ovaj celokupan proces deluje previše složeno, ili ne možete da se odlučite da li je ovaj postupak neophodan Vašem računaru, pozivamo Vas da se obratite našem partnerskom servisu, koji će rešiti ovaj problem umesto Vas, i to vrlo brzo i povoljno.

Moja korpa

Nemate proizvoda u korpi.